Antinniemen Asukasyhdistys

Valkeakoskella toimiva asukasyhdistys

Kesäjuhla 27.06.2013

Jätä kommentti

 Kun Antinniemen asukasyhdistys aikanaan perustettiin, päätettiin, että tehdään perinteeksi kesäjuhla ja päiväksi päätettiin 01.07.

Antinniemen asemakaava kun on alkujaan tehty 01.07.1939. Yleensä heinäkuun ensimmäinen sattuu viikonlopulle. Sen vuoksi on sovittu, että lähin edellisen viikon päivä, jotta väki ei olisi karkuteillä viikonlopun vietossa.

Ensimmäisillä kesäjuhlilla oli upeasti 80 henkeä, toisilla kesäjuhlilla puolet em. väkimäärästä ja viimeiset vuodet on ollut suorastaan yleisökato!

Ohjelma on noudatellut tuttua kaavaa kahvittelun, makkaranpaiston, pelien ja leikkien sekä yhteislaulun parissa. Tänä vuonna olimme haastaneet Tallinmäen asukasyhdistyksen hallituksen moniotteluun ja Antinniemen muksut olivat puolestaan haastaneet aikuiset potkupallo-otteluun. Moniottelussa piti olla lajeina Fresbee, kettinginheitto, tietokilpailu ja tallinmäkeläisten päättämä neljäs laji.

Kesäjuhlapäivää edeltäneet viikot olivat olleet osittain suorastaan helteiset, joten todennäköisyys huonelle säälle alkoi vahvistua. Juhlapäivänä oli vielä päivällä upea, kuuma ilma, mutta iltaa kohden pahat ennustukset alkoivat pikku hiljaa toteutua. Ja kun juhlan piti alkaa klo 18.00, taivas aukeni ja ukkonenkin jyrähteli. Tallinmäkeläisiä ei näkynyt missään! Muksujen potkupallojoukkue kokoontui urheasti sadetakkeihin sonnustautuneina kentälle. Ukkonen jyrähteli sen verran voimakkaasti ja salamoi, että kentälle ei uskallettu mennä pelaamaan. Ottelu siirrettiin tulevaisuuteen, mutta sitä unohdettu!

Kesäjuhlaa viettämään kerääntyi kuitenkin noin parikymmentä uskaliasta. Kentälle pystytettyyn telttaan emme uskaltautuneet salamoiden pelossa. Mutta hätä keinot keksiin! Vietimmekin carage-partya eli autotallikekkerit Arolan autotallissa. Tunnelma oli tiivis, kahvi maistui ja makkaramestari Mauri käristi Kivikylän Huiluntuhtia, jota herkuteltiin sateen ropisellessa katolle. Kolmetuntinen vierähti nopeasti. Laulettiin porukalla muutama laulu. Kuulumiset vaihdettiin. Oltiin yhtä mieltä siitä, että varikset ja harakat ovat muuttuneet yhä röyhkeämmiksi. Teimme jopa pullatestin variksille: pullan siivu pihakivetykselle ja ei aikaakaan, kun varisten tietotoimisto raakkui herkkupalasta ja pulla meni parempiin suihin yhden variksen hyökätessä sen kimppuun. Todettiin, ettei Antinniemessä ilmeisesti vielä hirveästi ole lehtokotiloita. Jos jonkun pihaan tulee, ilmoitus naapurille, jotta voidaan ryhtyä taistoon kotiloita vastaan.

Kesäjuhlakutsun mukaan sateen sattuessa juhlat vietetään sateessa. Ja niinhän me teimme!!!

20130627 022

 

 

 

 

20130627 021

20130627 019

20130627 020

20130627 016

    20130627 017

20130627 014

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s