Antinniemen Asukasyhdistys

Valkeakoskella toimiva asukasyhdistys

Vuosikertomus 2021

Jätä kommentti

Antinniemen asukasyhdistys ry

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Antinniemen kaupunginosan asukkaiden yhdyssiteenä, kanavana vaikuttaa alueen asumisviihtyisyyteen ja turvallisuuteen sekä osaltaan valvoa asukkaiden ja alueella kiinteää omaisuutta omistavien etuja heitä koskevissa, yleisessä käytössä olevien maan ja vesialueiden käyttöön liittyvissä asioissa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys valmistelee ja esittää viranomaisille ehdotuksia sekä kannanottoja niin kaavoitusta, rakentamista, katuja, liikennettä, vesi- ja jätehuoltoa, puistoja ja muita yleisessä käytössä olevia maa-alueita kuin myös aluetta ympäröivän Lotilanjärven käyttöä ja suojelua koskevissa asioissa, toimeenpanee keskustelutilaisuuksia, harjoittaa neuvontatyötä sekä kehittää ja ottaa käyttöön muita vastaavanlaisia yhdistyksen tarkoitusta tukevia toimintoja.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi omistaa kiinteistöjä ja muuta omaisuutta, järjestää maksullisia huvitilaisuuksia ja arpajaisia sekä ottaa vastaan lahjoituksia.

Asukasyhdistyksen hallitus

Heikki Mikkola, puheenjohtaja

Jyrki Kallio, varapuheenjohtaja

Annu Arola, sihteeri

Esa Ventonen, taloudenhoitaja

Jouko Airola, hallituksen jäsen

Timo Saarelainen, hallituksen jäsen

Mika Virkki, hallituksen jäsen

Toiminnantarkastajat

Varsinaiset toiminnantarkastajat Olli Nummelin ja Pasi Virtanen, varatoiminnantarkastajat Kalle Löövi ja Markku Tunturi.

Hallituksen kokoukset ja yleiset kokoukset

Hallituksen kokoukset: 26.01.2021, 12.04.2021, 21.04.2021, 14.07.2021,14.10.2021

Kokoukset on pidetty sihteerin kodissa.

Sääntömääräinen vuosikokous 05.05.2021 Katiskatalossa ja paikalla oli 8 henkilöä.

Yhdistyksen tiedottaminen

Jäsenille on tiedotettu sähköpostilla niille, joilla se on. Sähköpostittomille on toimitettu paperitiedote. Lisäksi asukasyhdistyksen kotisivuilla ja Facebook-sivuilla (Antinniemi) on jaettu tapahtumatietoa. Facebook-sivuilla ovat jonkin verran jäsenet jakaneet huoliaan ja julkaisseet kuviaan.

Asukasyhdistyksen kotisivut ovat osoitteessa https://antinniemenasukasyhdistys.wordpress.com. Kotisivujen ylläpidosta on vastannut Annu Arola ja Facebook-sivujen pääkäyttäjänä on ollut Heikki Mikkola.

ANTINNIEMEN ASUKASYHDISTYKSEN  KOTISIVUJEN  KÄVIJÄT 2021 / KK   
 
TammiHelmiMaalisHuhtiToukoKesä 
597254848957 
       
HeinäEloSyysLokaMarrasJoulu 
685560564855 
     
            
            
            

Yhdistyksen jäsenmaksu

Jäsenmaksu on 20 eur/jäsentalous ja 10 eur/yhden hengen talous.

Tehtyjä aloitteita

Virallisia aloitteita ei  tehty. Sen sijaan on otettu kaupunkiin yhteyttä, jos aihetta ilmennyt (mm. Joulu-valot rautatiesillalle, Antinniementien nopeusmerkinnät ja suojatiemerkinnät, opasteviittojen töhryjen poisto).

Yhdistyksen järjestämät tilaisuudet

19.05.2021 järjestettiin jokakeväiset Antinniemen siivoustalkoot, joihin osallistui 10 henkilöä.

05.08.2021 pidettiin pallokentällä perinteiset kesäjuhlat kilpailuineen ja kaffitteluineen ja makkaranpaistoineen. Osallistujia oli ilahduttavasti kolmisenkymmentä henkeä ja mukana useampi uusi antinniemeläinenkin. Vierailevina tähtinä esiintyivät Lasse Kanerva ja hanuristi Jukka Hänninen.

27.08.2021 venetsialaiset perinteisessä paikassa ja perinteisellä käsikirjoituksella. Mukana 15 henkeä.

13.11.2020 Lotilan järven kierto. Tapahtuma peruttiin vähäisen ilmoittautumismäärän vuoksi.

Valkeakosken kaupunginosayhdistysten tilaisuudet ja muut asukasyhdistyksen toimintaan liittyvät tilaisuudet

20.10.2021  kaupunginosayhdistysten vuosikokous pidettiin ammattiosaston kerhohuoneistossa. Puheenjohtajana toimi Jyrki Kallio ja sihteerinä toimi Annu Arola. Kaupunginosayhdistysten puheenjohtajaksi valittiin vuodeksi 2021 Jyrki Kallio ja sihteeriksi valittiin Annu Arola. Kokouksessa oli 8 osanottajaa. Esitelmöijänä oli Kiertokapulan Viivi Kuumola, joka selvitti v. 2022 alussa tulevaa, uutta jätelakia.

Muuta

Uutena, valitettavana ilmiönä alueella on ollut kiusanteko, joka on kohdistunut muutamiin talouksiin Antinniemessä ja joista on ilmoitettu poliisillekin.

V. 2020 maailmanlaajuiseksi pandemiaksi muuttunut korona-virus pysäytti maailman. Antinniemen asukasyhdistys jatkoi avustusryhmän toimintaa. Ryhmään kuuluivat Michel Faas, Annu Arola, Kirsti Kossi ja Heikki Mikkola. Yhteenottoja tuli muutama.

Asukasyhdistys kustansi jälleen haravointijätettä varten lavan ja se oli Antinniementien ja Rengastien risteyksessä 15. – 25.10.2021. Lava täyttyi reunoja myöden.

Yhdistysläisiä pyydettiin ideoimaan sekä Itsenäisyyspäivän soihtuja ja Jouluvaloja. Yhdistyksen toimesta sytytettiin tulipadat perennakukkamaalle Antinniemen ja Rengastien risteykseen. Joulun alla Korvatunturilta eksyivät A-tonttu, K-tonttu ja M-tonttu ja kiersivät Antinniemessä jaellen makupaloja. ”Korona-lääkettä” tarjottiin muutamassa talossa!

Sihteeri on ylläpitänyt leikekirjaa, johon on liitetty lehtileikkeitä eri lehdissä julkaistuista jutuista, jotka ovat koskeneet Antinniemeä tai asukasyhdistysläisiä.

Asukasyhdistys huolehti pallokentän ruohonleikkuusta maksaen bensat ja leikkuri huollettiin.

Leikkuritiimissä ovat olleet vapaaehtoisina Mauri Arola,  Jyrki Kallio, Heikki Mikkola, Lauri Saukkonen ja Mika Virkki.

Uusia antinniemeläisiä pyrittiin houkuttelemaan mukaan asukasyhdistyksen toimintaan, sikäli kun muuttajia on ilmaantunut vuoden aikana yhdistykseen on liittynyt useita uusia antinniemeläisiä.

Järvipolun uudet rivitalot valmistuivat ja ranta-alue on nyt loppuun rakennettu.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s