Antinniemen Asukasyhdistys

Valkeakoskella toimiva asukasyhdistys

Asukasyhdistys

Antinniemen asukasyhdistys on toiminut vuodesta 2007, kun perustava kokous pidettiin Antinkärjessä. Mukana oli yli 80 asiasta kiinnostunutta ja jäsenet hallitukseen saatiin valittua. Ensimmäisen hallituksen puheenjohtajana toimi Hannu Nilsen. Muut hallituksen jäsenet olivat Kalle Löövi, Marjaana Paso, Eija Sihvonen, Marjut Sadeharju ja Annu Arola.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Antinniemen kaupunginosan asukkaiden yhdyssiteenä, kanavana vaikuttaa alueen asumisviihtyisyyteen ja turvallisuuteen sekä osaltaan valvoa asukkaiden ja alueella kiinteää omaisuutta omistavien etuja heitä koskevissa, yleisessä käytössä olevien maan ja vesialueiden käyttöön liittyvissä asioissa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys valmistelee ja esittää viranomaisille ehdotuksia sekä kannanottoja niin kaavoitusta, rakentamista, katuja, liikennettä, vesi- ja jätehuoltoa, puistoja ja muita yleisessä käytössä olevia maa-alueita kuin myös aluetta ympäröivän Lotilanjärven käyttöä ja suojelua koskevissa asioissa, toimeenpanee keskustelutilaisuuksia, harjoittaa neuvontatyötä sekä kehittää ja ottaa käyttöön muita vastaavanlaisia yhdistyksen tarkoitusta tukevia toimintoja.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi omistaa kiinteistöjä ja muuta omaisuutta, järjestää maksullisia huvitilaisuuksia ja arpajaisia sekä ottaa vastaan lahjoituksia.

Erilaisia virallisia asioita on viety ja viedään eteenpäin jäsentalouksien toivomusten mukaisesti. Kaupungille on tehty aloite mm. leikkipuiston rakentamisesta Pistetalojen ja Kenraalinrannan väliselle alueelle, Lotilan hoidosta sekä  venerannan läpi kulkevan ulkoilureitin parantamisesta sekä kasvuston karsimisesta.  Kaupungille on tehty myös aloite Rautatiesillalle asennetavista jouluvaloista. Myös Asematielle tulleen Lidlin liikennejärjestelyihin pyrittiin vaikuttamaan. V. 2015 aikana seurataan Valkeakosken pohjoispuolen asemakaavan valmistumista.

Yhdistys kerää myös toimintaansa varten pientä jäsenmaksua ja se on koko toiminnan ajan ollut 15 eur / talous tai 7,50 eur / henkilö (jos taloudessa asuu vain yksi henkilö).

Asukasyhdistys ilmoittaa tapahtumistaan  jäsentiedotteilla sekä sähköpostilla. Yhdistyksellä on myös omat kotisivut, jotka löytyvät osoitteesta  https://antinniemenasukasyhdistys.wordpress.com.

Asukasyhdistyksen toiminnan aikana on jo ehtinyt syntyä perinteisiä tapahtumia, jotka ovat toistuneet vuodesta toiseen. Keväällä siivotaan  Antinniemi talven jälkeen ja kierretään asuntoalue. Antinniemen asuntoalue on saanut asemakaavan 01.07.1938 ja tästä syystä on kesäjuhlien päivämääräksi otettu tuo heinäkuun ensimmäinen päivä. Elokuun lopussa pidettävät venetsialaiset keräävät aina yhdistyksen jäseniä ihailemaan lyhtyjen valoja rantaan ja laulamaan yhdessä makkaranpaiston lomassa. Ennen joulua juhlitaan Katiskatalossa yhdistyksen pikkujoulujuhlaa. Uutena ponnistuksena oli elokuussa 2012 pop-up-ravintolapäivä, josta pyritään tekemään toistuva tapahtuma.  Toukokuussa 2013 pop-up-ravintolassa vieraili n. 100 aterioijaa. Kahtena kesänä ovat Muksut ja Aikuiset pelanneet jännittävät potkupallo-ottelut pallokentällä. V. 2014 joulutapahtumana oli sirkuskäynti Tampereella toimivaan Sorin Sirkukseen.

Asukasyhdistyksen toiminnan alusta asti on toimitettu  jäsenistölle jaettava Kulman Kuulumiset. Kulman Kuulumiset ilmestyvät kahdesti vuodessa,  juhannuksen tienoilla ja ennen joulua. Siinä kerrotaan sekä historiaa että ajankohtaisia antinniemeläisiä asioista. Kotisivujen luomisen jälkeen Kulman Kuulumiset siirrettiin kotisivuille, mutta niille jäsenille, jotka eivät ole ilmoittaneet sähköpostiosoitettaan, Kulman Kuulumiset jaetaan edelleen paperiversiona.

Antinniemessä on myös vanha pallokenttä Yhtyneet Paperitehtaat Oy:n jäljiltä. Se on ollut kesannolla ja siinä viljeltiin 70-luvun alussa palstoilla kukkia, vihanneksia jne. Tällä hetkellä asukasyhdistys hoitaa sitä ja talkoilee ruohonleikkauksen omalla ruohonleikkurillaan. Pallokentällä on kaksi jalkapallomaalia ja kenttä on kaikkien asukasyhdistyksen jäsenten käytettävissä. Muuta vuosi sitten kerran viikossa järjestettiin kentällä jumppatuokioitakin. Uutuutena kentälle  pystytetttiin v. 2013 – 2014 kolme frisbee-koria. 

Tällä hetkellä asukasyhdistykseen kuuluu yli 90 jäsentaloutta keväällä 2012 suoritetun jäsenpäivityksen jälkeen. Iloinen asia on, että jäsenistöön on liittynyt kiitettävästi myös alueelle muuttaneita uusia perheitä.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s